Pied à Terre
RESTAURANG

Pied à Terre

London

Om

På en av Londons främsta haute cuisine-bastioner har man haft Michelinstjärnan i drygt 30 års tid. I allt från sober dekor till prickfri service andas Pied à Terre den gamla skolans finkrog.

Å andra sidan: Atenbördige köksmästaren Asimakis Chaniotis tar allt mer ut de innovativa svängarna i sin minutiösa fransk-grekiska mat. Två avsmakningsmenyer om fyra, sex eller tio tallrikar står i centrum. En klassisk – samt en växtbaserad som sedan sitt intåg i fjol lett till nya prisregn.

Den exceptionella gastroexpertisen genomsyrar allt, från husets ”veganzola” till dovhjortsossobuco med kvitten och tryffel. C’est merveilleux! Vinpaketet är ett måste.

Foto: Pressbild.

Kontaktinformation

Adress

34 Charlotte Street, London

Telefon

+44 20 7636 1178

Öppettider
måndag: Stängt
tisdag: 17:30–22:00
onsdag: 17:30–22:00
torsdag: 12:00–14:30, 17:30–22:00
fredag: 12:00–14:30, 17:30–22:00
lördag: 12:00–14:30, 17:30–22:00
söndag: Stängt

Läge

Annat du kanske gillar från London

Pastaio vid Carnaby i Soho. Foto: Pressbild.

Handplockade tips

Londons bästa pastakrogar – 11 italienska höjdare

I den brittiska huvudstaden pågår en pastarevolution. RES har ätit sig genom elva av de främsta snackisarna – och hittat såväl ultraromantiska kvarterskrogar och Instagramvänliga trattorior som minnesvärda Michelinrestauranger och gamla klassiker som står sig än.

Raffles at the OWO. Foto: Pressbild.

Handplockade tips

Miniguide: Londons bästa lyxhotell

Få städer gör lyxhotell som den brittiska huvudstaden. Här finns allt, från gamla sofistikerade klassiker till ultracoola designhotell. Detta är RES:s bästa tips på hur du övernattar lyxigt i London.

The Heritage Suite på Twenty Two. Foto: Pressbild.

Recension

Hotellrecension: The Twenty Two, London

Förra våren öppnade boutiquehotellet och medlemsklubben The Twenty Two på Grosvenor Square i flådiga stadsdelen Mayfair. RES checkade in för att se vad en gäst får för pengarna.

Mer från res