Om RES

RES – Sveriges första och främsta resemagasin. 1981 grundades tidningen av det gifta paret Eva och Magnus Rosenqvist och än i dag ägs RES av samma familj och drivs av ett litet, fristående förlag. Sedan årsskiftet 2020 ges inte längre RES ut som papperstidning, men lever vidare i våra digigitala kanaler, med RES.se som nav.

Vårt fokus är globalt men vår kunskap är lokal och exakt. Vi vet adressen till den bästa fiskrestaurangen i Marseille, vi har bott på det mest prisvärda hotellet i Rom, vi kan shoppingstråken i Los Angeles och vi vet vilken strand man bör välja på Kreta. Våra reportage är skrivna av Sveriges främsta skribenter, bilderna är tagna av några av världens bästa fotografer. Kvalitet och kreativitet är nyckelord för oss.

Vi på RES och och våra korrespondenter är experter på kommunikation inom resor och livsstil. Läs mer här om allt annat vi har att erbjuda.

Nedan hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar på RES, nyheter om företaget samt annonsprislistor.

Adress

RES Travel Magazine Sweden AB
c/o Convendum, Vasagatan 16
11121 Stockholm

Vi jobbar på RES

Editor in chief Viggo Cavling CHEFREDAKTÖR

Viggo Cavling

viggo.cavling@travelnews.se

CEO Nils Norberg VD & ANNONS OCH MARKNADSCHEF

Nils Norberg

nils@res.se

CEO Nils Norberg Marknadskoordinator

Fanny Tingström

fanny.tingstrom@travelnews.se

CEO Nils Norberg Reporter

Linda Iliste

linda.iliste@res.se

More from RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!