TYSKLAND

RES-vinnaren firade murens fall

Nov 25, 2014

Tobias blev den lyckliga vinnaren i RES Berlintävling. Han belönades med en resa till Berlin med airberlin tillsammans med sin dotter. Här berättar han om resan och om 25-årsjubileet av Berlinmurens fall. 

Den 9 november firade tyskarna att det är 25 år sedan Berlinmurens fall. En historisk händelse som firades genom att en vit ballong i taget släpptes upp i luften som en symbol för den nyvunna friheten.

Hur kändes det att vara där?
– Det var verkligen mäktigt. Jag hade tänkt innan att det kommer bli häftigt, men jag kunde inte ana hur pass stort det skulle bli. Tusentals människor hade samlats och jublade när ballongerna släpptes. Jag är glad att min nioåriga dotter fick vara med och lära sig lite historia. 

Hur var resten av helgen?
– Det kändes verkligen av att tyskarna firade. Överallt längs muren fanns målningar av konstnärer såväl som graffiti och stämningen var verkligen härlig.

Vad gjorde ni mer?
– Massor! Vi var uppe i tv-tornet, besökte riksdagshuset och åkte runt i staden. Det fanns så mycket att se. Jag tycker man ska våga testa på saker i Berlin, vi åkte runt med tunnelbanan och det var inga problem alls.

Mer från RES

Foto: Unsplash.

Handplockade tips

8 sommarmåsten i Neapel

Neapel är en oslipad diamant. Stor, rörig, ganska ruffig och med bitvis vansinnig trafik. Men också vacker, spännande och full av otroliga kulinariska upplevelser. RES listar var vi i sommar helst äter, dricker och sover i Kampaniens huvudstad.

LeVel33 i Singapore. Foto: LeVeL33 Craft-Brewery Restaurant & Lounge Facebook.

Handplockade tips

10 takbarer att möta sommaren på

Från världens högst belägna urbana mikrobryggeri till 450 kvadratmeter utomhusterrass på 27:e våningen. Ett av de bästa sätten att bekanta sig med en stad på, är på en takbar. Häng med till tio höjdare.

Hillcrest Farmers Market i San Diego. Foto: Pressbild.

Handplockade tips

Matlust: 8 av världens bästa matmarknader

Torghandel har varit en del av europeiska, asiatiska och afrikanska kulturer i århundraden. Från historiska klassiker i Budapest till moderna ”gastroupplevelsekoncept” i Madrid, detta är åtta fantastiska matmarknader du inte får missa ute i världen.

Zazpi STM i konstmuseet Museo San Telmo. Foto: Zazpi STM Facebook.

Handplockade tips

5 skäl att boka bord i San Sebastián

Europas mathuvudstad brukar den kallas, San Sebastián. Inte så konstigt, den baskiska maten är världsberömd – och vällagad. Det här är fem platser där du borde boka bord nästa gång du är på besök i den spanska kuststaden.

Riad El Fenn. Foto: Kasia Gatkowska.

Handplockade tips

Sov på riad – 5 favoriter i Marrakech

Med snirklande gränder, tusenårig torghandel och chica designbutiker fascinerar Marrakech som få andra platser. Ännu bättre blir det om du också övernattar på en riad. Det här är RES:s fem favoriter just nu.

COMO Shambhala Urban Escape. Foto: COMO Hotels and Resorts.

Handplockade tips

Wellnesshelg i London – 8 spa att besöka

Det finns många trender att testa under en spahelg i London. Från Guerlains första intåg på brittisk mark till hyperbar oxygenbehandling och kända hudspecialisters signaturkurer. RES tipsar om åtta anledningar att åka på modern hälsohelg i London.