En restaurang för varje smak i Zürich

May 29, 2017

Beställ en blodig burgare med sylt och banan eller fyll tallriken från en vegetarisk buffé – i Zürich finns något för alla smaker.

Av: Linda Larsson

Hotell i Zürich

Les Halles 
– Punk och musslor 
”Alternativt” är nog egentligen det rätta ordet för att beskriva den här restaurangen där musslor står i fokus. Hela stället andas både punk och trend.
Pfingstweidstrasse 6, Zürich 

Brisket 
– Pulled pork och kycklingvingar 
Bredvid Les Halles ligger Brisket som serverar smaker från framförallt den amerikanska södern. Pulled pork, spare ribs och kycklingvingar – amerikansk mat när den smakar som mest.
Pfingstweidstrasse 6, Zürich

Helvti Diner 
– Blodiga burgare med sylt och banan
För en blodig hamburgare – gå till Helvti Diner. Du kan beställa tre varianter av köttet: Swiss Premium, Angus och Wagyu. Lägg till ägg, ost, guacamole eller bacon och säg hur du vill ha köttet tillagat. För den modiga kanske en Elvis-burgare med sylt, banan och jordnötssmör kan vara något?
Kasernenstrasse 2, Zürich

AuGust 
– För köttälskaren 
Här är det kött som står i fokus. För den som vill avnjuta ett glas vin med charkuterier är det hit man bör bege sig. Här kan man vid sidan av huvudrätterna beställa in skinkor och salami i olika portionsstorlekar – 50 gram, 100 gram och 200 gram.
Rennweg 1, 8001 Zürich, Schweiz

La Salle 
– För gourmanden 
En av västra Zürich finrestauranger som ligger belägen i en gammal fabrikslokal. Här är det uppdukat med vita dukar och välputsade glas intill en trevlig teater och jazzklubb.
Schiffbaustrasse 4, 8005 Zürich, Schweiz

Haus Hiltl 
– Vegetarisk buffé 
Världens första vegetariska restaurang, enligt Guinness rekordbok. Här finns en buffé där man betalar för det man lägger upp på tallriken, perfekt för den som gillar mycket grönt.
Sihlstrasse 28, Zürich

För fler tips: spana in vår Zürichguide. 

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!