--

West Villages bästa gator

Anders Öhrman tipsar om de bästa gatorna att spatsera på i West village i New York.

Veckans resenär

Anders Öhrman förälskade sig i West Village

Veckans resenär är Anders Öhrman som precis har gett ut boken En annan del av New York – en fotobok plåtad med Iphonen under en fyra-års-period i West Village.

I måndagens Metro

New Yorks bästa tips

”The Big Apple” bjuder på allt och lite till. New York-bon Argot Murelius tipsar om sina senaste favoriter i New York. Bland annat en fullträff till restaurang, den bästa hipsterchokladen och shopping i butiken som är precis som – James Bond.

Temavecka

New York-tema på webben

I veckan kör vi New York-tema på webben. Vi kommer att bjuda på många härliga och bra tips och artiklar om The big apple...

Kaphalvön runt i Sydafrika

Sydafrika är ett land fyllt av kontraster. Här finns natur som kan få vem som helst att tappa andan. Prisade vingårdar och mat i världsklass. Men vid sidan av det njutningsfulla finns också ett land präglat av fattigdom och kåkstäder. Följ med RES till Kaphalvön där ett hållbart resande kan göra en stor skillnad. Vår resa börjar i Kapstaden. 

Michael Nyqvist favoritresmål

Sveriges främsta skådespelare Michael Nyqvist tipsar om sina favoritresmål i världen. New York och Paris är två favoritstäder, Capri är favoritön, Caffé Greco i Rom är dit han går för en kopp kaffe, Old American Bar i New York för köttfärslimpa. Till Toscana åker han för att dricka vin.

Skönlitterärt om resmålet: London

Här är våra bästa boktips för dig som ska resa till London.

Ryska blinier och lyxiga cocktails

Berlins bästa just nu

Brunch med ryska blinier, en lyxig cocktailbar och en lokal ekomarknad. Här är tips på vad du inte får missa i Berlin just nu.

Veckans resenär

"Viktigt att vara en medveten resenär"

Linda Engström är veckans resenär. Hon driver bloggen 155cm där hon bloggar om sina resor utifrån vad hon själv kallar ett medvetet perspektiv. Hon har också startat initiativet ”reseprocenten” som innebär att hon uppmanar andra resenärer att ge 1 procent av sin resebudget till personer, verksamheter eller organisationer i syfte att öka människors möjligheter att upptäcka världen.

I måndagens Metro

Det här får du inte missa i Bangkok

Svenskfavoriten Bangkok har ett utbud som få andra städer kan matcha. Här är fem adresser du inte får missa i Thailands huvudstad.