--

Veckans resenär

"Det var under resan idéen till boken föddes"

Det finns två typer av journalister: ”de som letar efter scoopet och de som letar efter den stora berättelsen”. Journalisten Markus Lutteman är journalisten som hittade vad som skulle bli hans stora berättelse när han backpackade i Bolivia.

Nyhet

Bali: inte bara för backpackers

Fler och fler svenskar upptäcker Bali – och det är inte bara unga backpackers som vallfärdar dit.

Tävling

INSTAGRAMTÄVLING – bästa matbilden!

Att prova nya smaker och uppleva genuina kök är en självklar och viktig del av resan, ibland den största anledningen till varför man reser. Nu vill vi se din bästa matbild från resan.

Reportage

Split vision

Split är sol och bad, Split är ändlösa fartfyllda nätter. Staden byggdes för 1700 år sedan och fortfarande går man vilse i samma gränder som människor gjorde då. Split är en av Medelhavets bästa weekendstäder. Och alldeles utanför staden väntar Europas vackraste skärgård.

Nytt nummer av RES i butik nu

Nya numret av RES är ute i butik nu – vi guidar dig rätt i Berlin, staden som trots att den har blivit en kändis på senare år vägrar bli snobbig. RES chefredaktör Kajsa Beausang har varit på Aruba – en ö som inte bara lockar med sol och bad. RES besöker Bostons minsta stadsdel som trots stora turistströmmar har lyckats behålla både en genuin atmosfär och en levande entreprenörsanda. I senaste numret kan du också läsa om Siam Reap, Ljubljana och Porto.

Nyhet

Hotellet som tog servicen ett steg längre

Visst att man kan be om extra kuddar på många hotell, fler handdukar eller be hotellet ställa fram en flaska champagne. Men ett hotell i Kalifornien tog servicen ett steg längre när en kund (på skämt?) frågade om de inte kunde dekorera rummet med bilder på Hollywoodskådisen Jeff Goldblum.
I måndagens Metro

Berlins coolaste adresser

Konstnärernas favorithotell, fantastisk cocktailbar i Kreuzberg och så Tysklands kanske allra bästa lakritsbutik. Här är adresserna du inte får missa i Berlin just nu.

Grattis – ni vann årets snyggaste brillor

I samarbete med Specsavers ville vi se era bästa semesterbilder där solglasögon på något sätt var framträdande i bilden. Här är vinnarbilderna i RES Instagramtävling #solglasögonperspektiv:...

Nyhet

Filmfestival i New York

Filmfestivalen i New York sträcker sig tillbaka till 1963. Nu är det den tiden på året då det är dags igen.

Nyhet

Bangkok är världens populäraste storstad

Mastercard har kartlagt världens mest populära storstäder för utländska besökare. i topp ligger Bangkok som i år har tagit emot över 20 miljoner utländska besökare.