--

I måndagens Metro

Oktoberfest i München – världens största folkfest

Snart riktas strålkastarljuset mot München och mot folkfesternas folkfest. Miljoner besökare gästar årligen Oktoberfest, men för invånarna i ”världens största by” räcker det inte med partaj bara en gång om året. Vi följde med när Münchenborna laddade upp redan i våras.

Modetips

En introduktion till den spanska modevärlden

Manolo Blahnik, Loewe och Amaya Arzuaga – på den spanska modescenen ryms både traditionellt hantverk och modern, avantgardistisk design. Här är en introduktion till den spanska modevärlden.

Festivaltips

Tomatina – världens största (to)matkrig

Nästa vecka inleds La Tomatina i den spanska byn Buñol.

Hotelltoppen

RES bästa hotell 2016: i Norden

Vår egen del av världen visar upp alltmer intressanta alternativ på hotellsidan. Trenden är tydlig här. Prisvärt framför pråligt. Här är några hotell som är bra så in i Norden.

Nyhet

Hotellet med egen regnskog

En 7500 kvadratmeter stor regnskog – på hotellet? Sluta aldrig förvånas över Dubais byggprojekt. 

Nyhet

Europas trevligaste hotellgäster – och otrevligaste

Onlineresebyrån eBeach.se har undersökt vad hotellanställda tycker om sina gäster och vilka nationaliteter som har bäst – och sämst – rykte i Europa.

Nyhet

Robotbutlern Alexa är här

Vill du bli uppassad av en robot? Clarion hotel Amaranten lanserar nu robotbutlern Alexa.

Veckans resenär

”Semester för mig är att tappa tidsperspektiv”

Ellen Jurell arbetar som marknadschef på RES. Hon kom tillbaka till redaktionen och var helt lyrisk efter semestern. Så vi tänkte att hon skulle få berätta lite om den.

Mallorca, fiskebåt

Reserean är här

I samband med att semestern är slut för många går det just nu att fynda riktigt billiga resor – för halva priset eller ännu billigare.

I måndagens Metro

Mallorca – alltid lika kärt

Mallorca ligger kvar i topp av sommarens populäraste resmål. Den lilla ö-pärlan i Medelhavet lockar sina besökare med en vacker, rik natur med långa sandstränder, gömda badvikar och grönskande berg. Dessutom, matupplevelser i världsklass och storstadspuls i världens minsta storstad. RES ständige medarbetare, tillika Mallorcaexpert Jörgen Ulvsgärd, delar med sig av sina smultronställen.