TÄVLING

Tävling: Året som gått

Dec 04, 2014

Val i Sverige och oroligheter i i Ukraina. Vinter-OS och fotbolls-VM. Mycket har hänt i världen under 2014, men hur mycket minns du egentligen? Tävla med RES för chansen att vinna frågespelet Året som gått 2014 från Bezzerwizzer.

Bezzerwizzer har blivit ett självklart inslag på den svenska sällskapsspelsscenen och finns numera i en rad olika varianter. Förra vintern släpptes spelet Året som gått med frågor om vad som hände under 2013 och nu kommer uppföljaren som förstås är helt inriktat på det år vi snart lägger till handlingarna.

Året som gått innehåller 600 frågor om såväl stora som små händelser under 2014 och nu har du chansen att lägga vantarna på ett exemplar. För att bli en av tio vinnare som får ett spel hemskickat med posten ska du svara på följande frågor:

1. Vilket annan namn har Boeing 787-planet för långdistansflygningar som Norweigan har haft problem med under året?
1) Skycruiser
x) Dreamliner
2) Globemaster

2. Vilket hotell utgör namnet på Wes Andersons film från 2014 med Ralph Fiennes i huvudrollen?
1) Hotel Marigold
x) Hotel Transylvania
2) Grand Budapest Hotel

3. Vilken svensk programledare och komiker reste tillsammans med Carina Berg runt i USA i serien Berg och ... i Amerika som sändes på Kanal 5 under 2014?
1) Marie Serneholt
x) Christine Meltzer
2) Petra Mede

Skicka dina svar tillsammans med namn och adress till tavling@res.se. Bland de rätta svaren lottar vi sedan fram tio vinnare som får varsitt exemplar av spelet Året som gått från Bezzerwizzer.

Senast den 19 december behöver vi ha dina svar.

Lycka till!


Vinnarna utses av tidningen RES och beslutet kan ej överklagas. Anställda på RES kan inte delta i tävlingen och eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnarna presenteras här på RES hemsida.

Mer från RES

Kivotos Hotel & Villas på Mykonos. Foto: Pressbild.

Handplockade tips

Bildspecial: 7 av världens vackraste hotellpooler

Att utnämna de vackraste hotellpoolerna i världen är ett omöjligt uppdrag. Att inspireras av vad som finns där ute gör vi däremot nära nog dagligen. När solen och värmen nu står för dörren börjar vi på allvar drömma om alla kommande bad. Det här är RES-redaktionens sju poolfavoriter just nu.

Foto: Unsplash.

Intervju

Intervjun: Det här får du inte missa i Japan

För två veckor sedan öppnade Japans nationella turistorganisation, JNTO, sitt första kontor i Norden – i Stockholm. RES passade på att fråga direktören Kana Wakabayashi om hennes bästa tips i hemlandet.

Artikel

Poängnyheter: Därför finns SAS Eurobonus

För alla som flyger finns mängder av lojalitetsprogram på marknaden. Som i sin tur är allianser mellan olika flygbolag och erbjuder olika typer av nivåer och förmåner. Vi bad plattformen Chatflights poängexpert Jonas El Said förklara mer – och vi börjar med SAS Eurobonus.